Alfa 7 Ziekenvervoer - Vitamine C Supplementen Online Kopen
421
post-template-default,single,single-post,postid-421,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

7 Indrukwekkende manieren waarop vitamine C uw lichaam ten goede komt

Vitamine C is een essentiële vitamine, wat betekent dat je lichaam het niet kan aanmaken. Toch heeft het vele rollen en is het gekoppeld aan indrukwekkende gezondheidsvoordelen.
Het is in water oplosbaar en wordt aangetroffen in veel groenten en fruit, waaronder sinaasappels, aardbeien, kiwi’s, paprika’s, broccoli, boerenkool en spinazie.

1. Kan uw risico op chronische ziekten verminderen

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de natuurlijke afweer van je lichaam kan versterken (2).
Antioxidanten zijn moleculen die het immuunsysteem versterken. Ze doen dit door cellen te beschermen tegen schadelijke moleculen die vrije radicalen worden genoemd.

2. Kan helpen bij het beheersen van hoge bloeddruk

Ongeveer een derde van de Amerikaanse volwassenen heeft een hoge bloeddruk
Hoge bloeddruk brengt het risico met zich mee van hartziekten, wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak

 

 

3. Kan uw risico op hartaandoeningen verlagen

Hartaandoeningen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak.Veel factoren verhogen het risico op hartaandoeningen, waaronder hoge bloeddruk, hoge triglyceriden of LDL (slechte) cholesterolniveaus en lage HDL (goede) cholesterol.
Vitamine C kan deze risicofactoren helpen verminderen, wat het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen.

4. Kan het urinezuurgehalte in het bloed verlagen en jichtaanvallen helpen voorkomen

Jicht is een vorm van artritis die ongeveer 4% van de Amerikaanse volwassenen treft.Het is ongelooflijk pijnlijk en veroorzaakt een ontsteking van de gewrichten, vooral die van de grote tenen. Mensen met jicht ervaren zwelling en plotselinge, ernstige pijnaanvallen (14)

5. Helpt ijzertekort te voorkomen

IJzer is een belangrijke voedingsstof die verschillende functies in het lichaam heeft. Het is essentieel voor het maken van rode bloedcellen en het transporteren van zuurstof door het hele lichaam.

Vitamine C-supplementen kunnen de opname van ijzer uit de voeding helpen verbeteren. Vitamine C helpt bij het omzetten van slecht geabsorbeerd ijzer, zoals plantaardige ijzerbronnen, in een vorm die gemakkelijker te absorberen is.

6. Verhoogt de immuniteit

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen vitamine C-supplementen gebruiken, is om hun immuniteit te versterken, omdat vitamine C betrokken is bij veel delen van het immuunsysteem.
Vitamine C stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen, bekend als lymfocyten en fagocyten, die het lichaam helpen beschermen tegen infectie

 7. Beschermt je geheugen en denken als je ouder wordt

Dementie is een brede term die wordt gebruikt om symptomen van slecht denken en geheugen te beschrijven. Het treft meer dan 35 miljoen mensen wereldwijd en komt meestal voor bij oudere volwassenen.

Studies suggereren dat oxidatieve stress en ontsteking nabij de hersenen, ruggengraat en zenuwen (in het algemeen bekend als het centrale zenuwstelsel) het risico op dementie kunnen verhogen
Vitamine C is een sterke antioxidant. Lage niveaus van deze vitamine zijn in verband gebracht met een verminderd denk- en herinneringsvermogen

No Comments

Post A Comment