Alfa 7 Ziekenvervoer - Vitamine C Supplementen Online Kopen
396
post-template-default,single,single-post,postid-396,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Hoe werkt een melatoninesupplement als slaaphulpmiddel voor kinderen in het autismespectrum?

Voor degenen onder ons met kinderen in het spectrum, we hebben gezien hoe ze grote problemen hebben gehad met in slaap vallen en de hele nacht in slaap blijven. Hun slaapproblemen hebben mogelijk hun gedrag verergerd, hun leren op school verstoord en in het algemeen hun kwaliteit van leven verminderd. Ons hart breekt voor hen als we ze hier doorheen zien gaan en we kunnen ons machteloos voelen om hen te helpen.

Maar als we je vertelden dat er manieren zijn om hun slaapduur en -kwaliteit te verbeteren?

Een van de beste manieren om dit te doen is via melatoninesupplementen.
In dit artikel bespreken we hoe melatoninesupplementen werken als slaapmiddel voor kinderen met een autismespectrumstoornis.

Maar laten we eerst eens kijken naar: wat is melatonine?

Melatonine wordt het ‘slaaphormoon’ en ‘duisternishormoon’ genoemd. Het is een natuurlijk voorkomend hormoon dat wordt gemaakt door de pijnappelklier, net boven het midden van de hersenen. Voor de meeste mensen blijft de pijnappelklier overdag inactief. ‘S Nachts, terwijl uw lichaam zich in een donkere omgeving bevindt, begint het actief melatonine te produceren en af ​​te geven om te slapen.
Melatonine komt dan gestaag in de bloedbaan terecht, wat je helpt in slaap te vallen.

Talrijke studies hebben aangetoond dat melatonine op veel manieren de slaap ten goede komt:

  • Brengt u in een staat van slaperigheid om u klaar te maken om te gaan slapen
  • Verlengt uw totale slaapduur
  • Helpt u sneller in slaap te vallen
  • Verrijkt uw algehele slaapkwaliteit
  • Verbetert uw alertheid ’s ochtends
  • Helpt slaapproblemen veroorzaakt door slapeloosheid of jetlag

Tijdens een normale nachtrust zullen de melatoninespiegels in de bloedbaan gedurende een periode van 12 uur tussen 21.00 uur en 09.00 uur hoog blijven.

Als de zon opkomt en het daglicht komt, zal de pijnappelklier inactief worden en stoppen met het maken van melatonine, waardoor het melatoninegehalte in de bloedbaan daalt. Overdag zijn die niveaus bijna niet eens detecteerbaar tijdens het testen. Dus, wat bepaalt hoeveel melatonine er in je lichaam wordt geproduceerd?

 

 

De hoeveelheid melatonine die ’s nachts wordt gemaakt en in de bloedbaan wordt afgegeven, is afhankelijk van veel factoren, waaronder uw leeftijd.

Naarmate je ouder wordt, zal er minder melatonine worden gemaakt en vrijgegeven. Kinderen hebben doorgaans hogere melatoninespiegels in het bloed dan volwassenen.

Onderzoekers hebben dit in verband gebracht met de incidentele slaapstoornissen die oudere volwassenen kunnen ervaren. Lagere niveaus van melatonine in het bloed kunnen het moeilijker maken om te vallen en in slaap te blijven. Als gevolg hiervan is het minder waarschijnlijk dat u een goede en verkwikkende slaap zult hebben.

No Comments

Post A Comment