Alfa 7 Ziekenvervoer - Vitamine C Supplementen Online Kopen
420
post-template-default,single,single-post,postid-420,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Vitamine C, het superantioxidant en een krachtige immuunsysteemversterker

Wanneer we ziek worden, proberen we er altijd zo snel mogelijk van te herstellen. Een van de meest essentiële componenten in dat herstelproces is vitamine C. Deze essentiële vitamine speelt een cruciale rol in de algehele gezondheid en het welzijn van het lichaam, met name het vermogen om het immuunsysteem te stimuleren om infecties te helpen bestrijden.

In dit artikel bespreken we twee belangrijke voordelen van vitamine C: de antioxiderende eigenschappen en de versterkende effecten van het immuunsysteem.

Maar eerst:

Wat is vitamine C?

Wist je dat katten, honden en zelfs geiten vitamine C in hun eigen lichaam kunnen aanmaken, terwijl mensen, vleermuizen en cavia’s dat niet kunnen?

Mensen kunnen vitamine C niet zelf produceren vanwege mutaties in het L-gulono-γ-lacton-oxidase-gen, of het GULO-gen, waardoor het niet functioneel is geworden. Het GULO-gen is verantwoordelijk voor het coderen van een enzym dat als katalysator fungeert voor de laatste stap in de biosynthese van vitamine C.

Maar wat is deze vitamine en waarom is hij zo belangrijk?

Vitamine C, ook bekend als ascorbaat en ascorbinezuur, is een in water oplosbare vitamine die van nature voorkomt in verschillende voedingsmiddelen, of wordt toegevoegd aan of versterkt met andere voedingsmiddelen. Vitamine C wordt ook vaak verkocht als voedingssupplement. Vanwege ons onvermogen om zelf vitamine C in ons lichaam te produceren, moeten we op onze voeding en supplementen vertrouwen om voldoende van deze essentiële voedingsstof binnen te krijgen.

Vitamine C is zo’n krachtige antioxidant dat het het immuunsysteem helpt vele soorten ziekten en infecties te bestrijden, van griep en verkoudheid tot ernstigere en levensbedreigende ziekten, zoals hartaandoeningen. In zijn dubbele rol als aanjager van antioxidanten en immuunsysteem, speelt vitamine C een cruciale rol in veel belangrijke lichaamsfuncties.

Laten we eens kijken naar:

Wat maakt vitamine C zo krachtig antioxidant?

Veel van de menselijke anatomie hangt af van de elektronenstroom tussen moleculen. Vrije radicalen zijn moleculen die onstabiel zijn gemaakt omdat ze een ongepaard valentie-elektron hebben.

Hier past Vitamine C in.

Vitamine C helpt oxidatieve stress te bestrijden met zijn sterke vermogen om elektronen te doneren om vrije radicalen te neutraliseren en oxidatie in eiwitten, lipiden, koolhydraten en nucleïnezuren te voorkomen.

Bovendien is aangetoond dat vitamine C andere antioxidanten in het lichaam regenereert of herstelt, waaronder vitamine E in de vorm van alfa-tocoferol.

Vitamine C regenereert vitamine E door de nieuw gevormde tocoferylradicalen te verminderen door de donatie van een waterstofatoom. Vitamine E-radicalen, tocoferylradicalen genoemd, worden gevormd wanneer vitamine E zuurstofradicalen opruimt.

Het is veel terminologie, we weten het, maar verdraag ons.
Zuurstofradicalen zijn instabiele moleculen die zuurstof bevatten en die gemakkelijk reageren met andere moleculen in een cel. Ze worden van nature gevormd tijdens het proces van cellulaire ademhaling en als tussenproducten van vele enzymatische reacties.
Overaccumulatie van zuurstofradicalen kan echter DNA, RNA en eiwitten beschadigen en celdood veroorzaken.

No Comments

Post A Comment